Alternatif düğün fikirleri

Alternatif düğün fikirleri

Düğün gününüzün daha unutulmaz olması için neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? İsterseniz maliyetleri çok yükseltmeden düğününüzü görsel bir şölene dönüştürebilirsiniz. Eğlencenin zirvede olacağı bugünde müzik ve dansı unutturacak etkinliklerle, sevdiklerinizle daha güzel zaman geçirmek için fırsat yakalayabilirsiniz. Düğün günlerinde bazen uzun zamandır görmediğiniz akrabalarınız ve dostlarınızla bir araya gelme fırsatı yakalarsınız. Sürekli yüksek tempoda müzik dinletmek yerine onlarla konuşarak, resim çekilerek başka etkinlikler yapabilirsiniz. Böylece bu gününüz sadece çılgın dansların yapıldığı bir gece olmak yerine unutulmaz ve bol hatıralı bir geceye dönüşebilir.

alternatif düğün fikirleri

Düğününüzü unutulmaz yapacak fikirler

Şimdi gelin, hangi fikirlerin gecenizi unutulmaz yapabileceğine bir bakalım.

  • Konuklarınızla yakınlığınızı tanımlayın. Konuklarınıza hazırladığınız etiketlerle kendilerini etiketlemelerine izin verin. Damadın abisi, gelinin kız kardeşi gibi etiketlerle düğünlerde ki “kim abisi, kim kuzeni, kim kimdir” kafa karışıklığının önüne geçebilirsiniz.
  • Düğününüzün sonunda herkes yoruldu ve belki de bu şekilde uzun yola çıkacaklar. Düğün sonunda yiyecek karavanıyla, minibüsüyle konuklarınızı sevindirin.
  • Konuklarınızı sizinle bugünü paylaştıkları için ödüllendirin. Onlara yaka çiçekleri armağan edin.
  • Düğününüzde bol bol sergi yapın. Yöresel ürünlerinizle bir masa hazırlayın tadımlık veya sadece bilgi amaçlı hazırlanan bu masada yiyecekleri etiketleyip gençleri yöresel yiyecekler hakkında aydınlatın.
  • Düğününüzün en güzel yanı şudur, bugün her şey sizin istediğiniz gibi olabilir. Belki hayatınızda kendinizi en güzel ifade ettiğiniz bu özel günde herşeyi istediğiniz gibi abartın. Sunucunuza tematik kıyafetler giydirmekte bu gösterinin bir parçası olabilir. Beyaz bir ceket, pantolon askısı, fötr şapka sahnenizde neşe uyandıracak.
  • Nedimelerinize tulum giydirmeyi düşündünüz mü? Eğer düşünmediyseniz onları etrafta birbirinin aynısı şık tulumlarla gezerken hayal edin ve rahat kıyafetlerinin içinde kasılmadan dolaşıp keyif yapan nedimelerinizin neşesini görün.
  • Konuk defterinizi bir hatıraya dönüştürün. Yapacağınız iş çok basit girişte hazırladığınız bir düzenekle konuklarınızın sizin için iyi dileklerini yazmalarını sağlayın. Daha sonra bu “anı tablosunu” evinizde sergileyin!
  • İçecek istasyonu ile konuklarınızın istediği gibi çay, kola, kahve, meyve suyu, şerbet ne isterseniz içmelerine izin verin. Bu gece kimsenin enerjisi bitmesin!
  • Fotoğraf çekilmek ve konuklarınızı biraz rahatlatmak için etrafı açık çadırlardan kiralayın. Bu özel gün çadırlarını istediğiniz gibi dekore edip konuklarınıza resim çekilme köşesi olarak düzenleyin.
  • İyilik yapmak yerine hayır işleyin. Misafirler için pahalı masraflar yapmak yerine her masa için bir bağış fişi bırakın. IHH, TEMA, LÖSEV bağış kabul eden bazı organizasyonlardır.
  • Beklenmeyen mekanlarda düğün yapmak son zamanlarda popülerleşti. Eski fabrikalar, restoranlar, tarihi yerler, çiftlikler, kiralık villalar düğün yapılabilecek değişik mekanlardır!
  • Masa süslemek yerine başka nesneleri süsleyebilirsiniz. Pinterestten ilham alarak süsleyebileceğiniz onlarca nesne var. Ağaçlar, bir bisiklet, bir manzara çerçevesi, bir kenarda aşk hikayenizi panolayıp sergileyebilirsiniz.
  • Bonus. Eğer düğününüze herkes gelemeyecek diye üzülüyorsanız e-düğün ile uzakta ki akrabalarınızı ve dostlarınızı düğününüze davet edebilirsiniz.

İlgili Konular

Nikah Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kimlik ve Soyadı Değişikliği