Bayanlar İçin Düğün Kıyafet Önerileri

Bayanlar İçin Düğün Kıyafet Önerileri

Bayanlar için düğün kıyafet önerileri nelerdir sorusunun cevabını makalemizde sizler için yanıtlamaya çalıştık. En özel günlerin kurtarıcısı olan düğün kıyafetleri eşin, dostun veya yakın akrabaların düğünlerinde giyilen özel kıyafetlerdir. Bu özel günlerde kadınların giydiği kıyafetler, tüm gözleri üzerlerine çekmektedir. Düğünlerde giyilecek elbise modelleri nasıl olmalı sorusunun cevabı oldukça geniştir. Düğün kombinlerini yapmadan önce kimin düğününe katılacağınızı göz önünde bulundurmalısınız. Düğününe katılacağınız kişiye göre kıyafet seçimleriniz değişecektir. Kıyafet seçimi yapmadan önce düğünün gerçekleşeceği mekâna ve hava koşullarına dikkat etmelisiniz. Ayrıca dikkat etmeniz gereken bir diğer özellik de vücut tipiniz. Zevkinize ve trendlere göre kıyafet seçimi yapmalısınız. Örneğin en yakın arkadaşınızın düğününde giyeceğiniz kıyafetle iş arkadaşınızın düğününde giyeceğiniz kıyafet farklı olacaktır. Bayanlar için düğün kıyafet önerileri oldukça fazladır.

abiye

Abiye Seçimi Neye Göre Olmalı?

  1. Abiye giyecekseniz mevsime uygun giyinmeye dikkat etmelisiniz. Kadife bir abiye seçimi yaz düğünü için uygun olmayacaktır. Aynı zamanda kış düğünü için mini boy ve tiril tiril elbiseler uygun olmayacaktır.
  2. Makalemizin üst satırlarında da belirttiğimiz gibi elbise seçiminizi vücut tipinize göre yapmalısınız. Vücut tipinize uygun olmayan elbiseler, sizi olduğunuzdan daha farklı gösterebilir.
  3. Kıyafet seçiminizi, makalemizin üst satırlarında düğün mekânına göre yapacağınızı belirtmiştik. Mekâna göre nasıl bir kıyafet giyebileceğinizle ilgili birkaç fikrimiz var.
  4. Tarihi bir mekânda düğün organizasyonuna katılacaksanız, giydiğiniz elbisenin de aynı şıklıkta olmasına dikkat etmelisiniz. Vintage tarzda elbiseler tarihi mekânlar için uygun olabilir. Tüylü ve detaylı kayık yaka elbiseler de tercih edebilirsiniz.
  5. Kır düğünü ile evlenecekseniz uçuş uçuş ve ince kumaşlı elbiseleri  seçebilirsiniz. Kısacası bohem tarzda düğün kıyafetleri kır düğünleri için gayet uygun olacaktır. Ayrıca topuklu ayakkabı seçimi yapacaksanız fazla yüksek topuklu ayakkabı olmamasına dikkat etmelisiniz.
  6. Sahil düğününe katılacaksanız tek parça kıyafetler seçmek rahatlık açısından daha iyi olacaktır. Gün boyu rahat edeceğiniz elbiseler gününüzü kurtarabilirsiniz.
  7. Otel düğününe katılacaksanız kıyafet seçiminiz kimin düğününe katılacağınıza bağlı olacaktır. Örneğin akraba düğününe katılacaksanız gösterişli ve ışıltılı modeller tercih edebilirsiniz.
  8. Davet alanlarında bir düğüne katılacaksanız zarif ve rahat kombinler tercih edebilirsiniz.
  9. Teknede düğünlere katılacaksanız hareket alanınız kısıtlanacağı için ona göre seçim yapmalısınız. Kabarık elbiseler, yüksek topuklu ayakkabılar yerine mekana göre daha iyi bir seçim yapabilirsiniz. Midi boy elbiseler, pantolon ceket kombinleri ya da mini boy elbiseler tekne düğünü için idealdir.
  10. Havuz başında bir düğüne katılacaksanız, tercihinizi asimetrik kesimlerde elbiseler veya şifon elbiselerden yana kullanabilirsiniz.
  11. Restoran düğünlerine katılacaksanız uzun, kabarık ve gösterişli modeller yerine sade elbiseleri tercih edebilirsiniz. Böylece alan kısıtlılığı da yaşanmayacaktır.
  12. Akraba düğünlerine katılacaksanız akrabanın yakınlık derecesini baz alabilirsiniz. Birinci ve ikinci derece yakın akrabanızın düğününe katılacaksanız ev sahibi sayılacağınız için kıyafet seçiminiz özenli olmalıdır. Tamamen zevkinize göre tercihinizi yapacağınız için özen göstermelisiniz.
  13. Kuzen veya kardeş düğününe katılacaksanız, davetliler arasında en şık kişilerden olmaya dikkat etmelisiniz. Ev sahibi olacağınız için özenli, iddialı ve çekici giyebilirsiniz. Elbise seçimi tamamen zevkinize kalmış…
  14. Yakın arkadaşınızın düğününe katılacaksanız gelin adayının yakın arkadaşları ile uyumlu giyinebilirsiniz. Eğer farklılık katacaksanız pastel tonları tercih edebilirsiniz.
  15. Kış düğünlerine katılacaksanız mevsim şartlarını göz önünde bulundurarak kıyafet seçimi yapmalısınız.
  16. Yaz düğünlerine katılacaksanız ince kumaşları tercih edebilirsiniz.

Düğünlerde Giyilmemesi Gereken Kıyafetler Nelerdir?
Düğünlerde beyaz elbise giymek ve gelinlik gibi kabarık tarlatanlı elbiseler de gelinliği andırdığı için pek de hoş karşılanmaz. Simsiyah bir giyim de hoş karşılanan bir durum değildir. Eğer siyah bir kıyafet seçimi yapacaksanız aksesuarlarınızı bol kullanmalı veya renkli seçmelisiniz. Jean pantolonlar, aşırı dar kıyafetler de düğünler için pek uygun olmayan kıyafetlerdir. Bayanlar için düğün kıyafet önerileri başlığı altında sizlere bilgilendirmelerde bulunduk. Açıkladığımız maddeleri göz önünde bulundurarak size en uygun kıyafet seçiminizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.