Çeyiz paketleri

Çeyiz paketleri

Evliliğin arefesindeyken sevdiğinizle yuvanız ve sığınağınız olacak evin hayallerini kurmaya başlarsınız. Özellikle mobilya ve beyaz eşya seçiminde ilk defa kendi seçimlerinizi yapacak olmanın tatlı heyecanı bulunur. Yeni evlenecek çiftler her şeyin en güzeli ve en iyisi olsun derken özellikle 2020 yılı itibariyle çok büyük masraflarla karşılaşabilirler. Karşınızda ödeyebileceğinizden fazla bir borç bulmak istemiyorsanız biraz frene basmak en iyisi olabilir. Neden o pahalı ve gösterişli mobilyaları almak istediğinizi düşünün. Belkide ileride onlara sahip olmak daha akıllıca bir çözüm olabilir. Hayalinizde ki ev için on binlerce lirayı daha evliliğin başında savurmaya değer mi? Belki de bu durumda mobilyadan daha önemli bir şey var huzurlu ve sağlam temellerle kurulmuş bir yuva.

Neden çeyiz paketleri tercih ediliyor normal mobilyadan farkı nedir? Çeyiz paketleri ekonomiktir. Dairenizi daha düşük bir maliyetle donatabilirsiniz. Son birkaç senedir özellikle mobilya fiyatları ikiye, beyaz eşya ise üç katı fiyatına çıktı. Haliyle ortalama, bir evin mobilya ve beyaz eşya maliyeti 40 bin tl’ye gelmekte. Üstelik sadece bu kadar yeterli değil, halısı, perdesi derken bunun üzerine binlerce lira daha masraf eklenebiliyor. Düğün masraflarıyla birlikte evlenmek yüz bin TL’yi buluyor. Neredeyse bir dairenin yarı parası sadece düğün ve ev kurmaya gidiyor. Üstelik pratikte bu iki masrafında size dönüşü yok. Basit eşyalar kullanmak, ne istediğiniz neye ihtiyacınızın olduğu konusunda düşünmek için zaman kazandırır. Böylece ileride çocuk sahibi olunca mobilyalar yerine çocuğunuz için endişelenebilirsiniz.

Çeyiz Paketlerinde neler bulunur?

Çeyiz paketlerinde hemen hemen her ev eşyası bulunur. Mobilya için koltuk takımı, yemek odası, tv ünitesi, yatak odası, yatak, baza genel olarak bulunur. Bazen parçalar değişebilir yemek odasında vitrin ve konsol bulunabilir ya da sadece masa sandalye bulunur. TV ünitesi veya sehpası bulunabilir. Yatak odasında karyola veya baza bulunabilir. Beyaz eşya çeyiz paketlerinde bulaşık makinası, çamaşır makinası ve buzdolabı bulunur. Bazen elektronik ev aletleri ya da küçük ev aletleri adı altında hepsi birlikte küçük ev aletleri çeyiz paketinde olabilir. Küçük ev aletleri; tost makinası, süpürge, ütü, kettle gibi cihazlar. Tekstil çeyiz paketlerinde havlu-bornoz setleri, nevresim seti, yatak- yastık, battaniye gibi yatak ve banyo tekstilleri bulunur. Mutfak çeyiz setlerinde tabak, çatal-kaşık, cezve, çaydanlık, kahvaltı takımı, bardak takımları set halinde bulunur. Yeni evlenenler ve evini yeni kuranlar için çeyiz paketleri almak çok avantajlı olmakta. Tek tek eşya bakıp, seçerek vakit ve para kaybetmek yerine tek bir alışverişle kolayca ihtiyaçlarını tamamlayabiliyorlar.

Hangi çeyiz paketini seçeceğimi nasıl bilebilirim? Elbette en iyisi deneyimli yakınlarınızdan veya internet yorumlarından destek almak ama bazen başkalarının fikri yanıltıcı olabilir. En iyisi size hitap eden kullanırken mutlu olacağınız ve dayanıklılığından emin hissettiğiniz ürünlere para harcamak.