Düğün dans müzikleri

Düğünlerde bütün her şey dışında sadece çift için değil orada olan herkes için son derece önemli olan bir durum ise düğün dans müzikleridir. Düğünler dans etmek ve eğlenmek içindir ve düğünlerde dans etmek özellikle kültürümüzde gereklilik haline gelmiş bir durumdur. Yani bu dans müzikleri sadece çift değil orada olan herkes için önemlidir çünkü orada olan herkes bu dansa katılacak ve o müziklerde dans edecektir. Bununla birlikte gelin ve damadın özel olarak baş başa dans ettiği müzikler de vardır ve bu müzikler genellikle duygusal müzikler olarak seçilmektedir.

Dans müziği seçerken nelere dikkat edilir?

Oldukça yavaş ve sakin bir şekilde dans eden gelin ve damat kendilerini bu müziklerin akışına bırakarak bu müziklerde dans etmekten zevk almalıdır. Aksi halde o danslar bir çileye dönüşebilir. Bunun için bu müzikleri başkaları değil özellikle gelin ve damat seçmeli ve onların düğünü olmasından kaynaklı olarak ise bu müzikleri tamamen kendi sevdikleri şekilde ve zevklerine ve yaşadığınız bölgeye göre seçmelidirler. Bununla birlikte, bu müzikler son derece duygusal olmasından kaynaklı olarak gelin ve damat son derece yavaş ve sakin bir şekilde dans ederler. Bunun yanı sıra, bu tür müziklerde bazı çiftler hareketli müzikler de seçmektedir. Bu hareketli müziklerde çift daha hareketli ve daha akışkan bir şekilde dans ederken davetliler de onlara katılabilir. Bu sayede son derece eğlenceli ve etkileyici bir manzara ortaya çıkmakla birlikte, düğünün insanlara verdiği zevkte katlanarak artacaktır.

Duygusal ya da hareketli müziklerin yanı sıra günümüzde özellikle birçok çift ilk dans müziklerini nostaljik müziklerden seçmektedir. Bu müzikler üzerinden yıllar dahi geçse eskimeyen ve değeri her geçen gün artan müzikler olmuştur ve eski olmalarından kaynaklı olarak daha anlaşılır ve daha sade yapılarından kaynaklı olarak herkese daha rahat hitap etmektedir. Bununla birlikte nostaljik müzikleri tercih eden çiftlerimiz de geçmişe duydukları özlemlerini hayatlarını birleştirmiş oldukları insan ile paylaşarak geçmişe özlemlerini birlikte yaşayarak dans etmektedirler. Sonuç olarak dans müzikleri tarzı ya da kültürü fark etmeksizin her çift için son derece önemlidir.