Düğün Organizasyon Çeşidi ve Temaları

Düğün Organizasyon Çeşidi ve Temaları

Düğün organizasyon çeşidi ve temaları farklı çeşitlerde ve temalarda karşımıza çıkmaktadır. Düğün mekânının ambiyansı, genişliği, mevsim şartları düğün organizasyonlarını etkilemektedir. Yaz ve kış düğünlerinde organizasyonlarda çeşitlilik görülmektedir. Ayrıca açık alan veya kapalı alanlarda yapılan düğünlerde de çeşitlilik görüldüğü gibi menüye göre de düğün organizasyon çeşidi ve temalarında farklılıklar ortaya çıkmaktadır.

Açık Alanda Düğün Organizasyon Çeşitleri

Açık alanda düğün organizasyon çeşitleri birçok alternatifle adayların seçimini etkilemektedir. Açık alanda düğün organizasyon çeşitleri kumsalda, havuz başında teknede veya kırda olarak gerçekleşebilir. Mevsim şartları da açık alanda düğün organizasyon çeşitlerini etkilemektedir. Çiftlerin ilkbahar, yaz veya sonbahar mevsiminde yaptığı düğünler açık alanda gerçekleşebilir.

  1. Kumsal Düğünü: Deniz, kum ve güneş üçlüsünü sevmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Düğününüzün açık alanda kumsalda yapmayı düşünüyorsanız rahat bir damatlık ve rahat bir gelinlik tercih ederek organizasyonunuzu harika bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Kır Düğünü: İlkbahar veya yaz aylarında evlenmek isterseniz kır düğünü, sizin için iyi bir tercih olabilir. Temiz hava ve doğada ferah bir ortam ile düğününüzü gerçekleştirebilirsiniz. Gelinlik ve damatlığınızı mekâna göre seçmeyi de unutmamalısınız.
  3. Havuz Başı Düğünü: Havuz başı düğünü ile ister yemekli ister kokteyl tarzda bir düğün yapabilirsiniz. Havuz başında düğün yapacaksanız eğer gelinlik ve damadınızı ona göre seçmeyi de unutmayınız.
  4. Tekne Düğünü: Açık alanda düğün organizasyon çeşitlerinin bir diğer seçeneği de tekne düğünüdür. Hava koşulları kötü de olsa tekne düğününü tercih edebilirsiniz. Yaz ve kış düğünü için gayet ideal olan tekne düğünlerini her mevsimde tercih edebilirsiniz.

Kapalı Alanda Düğün Organizasyon Çeşitleri

  1. Tarihi Mekânda Düğün Organizasyonları: Geniş, ferah, otantik ve nostaljik ortamlarda ihtişamlı bir düğün organize edebilirsiniz. Tarihi mekânlarda gerçekleşen düğünler açık veya kapalı alanlarda olabilir.
  2. Otel Düğün Organizasyonları: İhtişamlı bir düğün organizasyonu yapmak istiyorsanız otel düğün organizasyonları seçeneklerinizin arasında olabilir. Geniş, ferah ve yüksek tavanlı otel davet mekânları kapalı alanda düğün organizasyon çeşitleri için oldukça ideal.
  3. Düğün Salonu Organizasyonları: Düğün salonları ülkemizde en sık tercih edilen kapalı mekânlardır. Açık alanları da olabilen düğün salonlarının daha uygun fiyatlı olmaları tercih sebeplerindendir. Düğün salonlarında kalabalık bir organizasyon da yapabilirsiniz.
  4. Restoran Düğün Organizasyonları: Davetli sayısı az ise restoran düğün organizasyonunu tercih edebilirsiniz. Sakin bir düğün gerçekleştirmek istiyorsanız restoran düğünleri iyi bir seçim olabilir.

Menülere Göre Düğün Organizasyonları

Düğün organizasyonlarında yapılan ikramlar değişiklik gösterebilmektedir. Fiyatlandırma konusunda da çeşitlilik görülebilen menülerde kişi başı ücretlendirmeler gerçekleşiyor.

  1. Yemekli Düğün Organizasyonları: Yemekli bir düğün organize edecekseniz, mekânlara göre yemek menüsü çeşitlilikleri görülmektedir. Fiyatlandırmalar, kişi başı olacak şekilde ve menüye göre yapılıyor.
  2. Kokteyl Düğün Organizasyonları: Kokteyl tarzda gerçekleşen düğünler 3 veya 4 saat sürebiliyor. Bu tarz düğünlerde davetlilere sürekli olarak ikramlarda bulunuluyor.

Düğün organizasyon çeşidi ve temaları başlığı altında gerekli bilgilendirmeleri sizlerle paylaştık. Düğün organizasyon çeşidi ve temaları ile alakalı fikir sahibi olabilir, düğün organizasyonunuzun nasıl olacağının kararını makalemizi okuyarak verebilirsiniz.