Gelin Arabası Süsleme Fikirleri

Gelin Arabası Süsleme Fikirleri

Düğün hazırlıkları yaparken pek çok detaya dikkat ederken gelin arabasını ve süslemelerini de unutmamalı ve küçük ayrıntılara da dikkat etmelisiniz. Gelin arabası süsleme fikirleri ile alakalı sizin için birkaç önerimiz var. Bunun için makalemizi okuyabilir ve gelin arabası süsleme fikirleri ile alakalı öneriler alabilirsiniz. Gelin arabası süslemeleri; arabanın ölçülerine, arabanın rengine, arabanın modeline, düğün mekânına, düğün temasına ve sizin tarzınıza uygun olmalı. Abartılı süslemelerden ziyade daha sade süslemeleri tercih edebilirsiniz. Gelin arabalarının düğün fotoğraflarını süslediğini de unutmamalısınız.

En özel gününüzde sizi düğün mekânına ulaştıracak olan gelin arabası, düğün temasına uygun olarak süslenmeli. Ayrıca süslemelerde kolay bir şekilde sökülebilen ve temizlenebilen malzemeler kullanılmalıdır. Ayrıca unutmayın ki süslemelerin, yağmura karşı korunaklı olması  ve gelin arabasına da zarar vermemesi gerekmektedir. Bu yüzden süsleme yaptıracağınız firma ile konuşarak hangi malzemeleri kullanacağını danışmalısınız.

Gelin arabasının süslemesi için arabayı süsleteceğiniz çiçekçi dükkânları ile konuşarak düğün konseptinizi, hangi tarzda çiçekleri ve renkleri sevdiğinizi belirterek gelin arabası süslemesini de buna uygun olarak yapılmasını konuşabilirsiniz. Gelin arabası süslemeleri için çiçek ve yaprak dallarını kullanarak sade bir süsleme yapmak istiyorsanız çiçekçi dükkânlarını ziyaret edebilir veya web siteleri üzerinden araştırmalar yapabilirsiniz. Çiçek ve yaprak dalları dışında süsleme için kumaş veya kurdele kullanacaksanız tuhafiye dükkânlarını ziyaret edebilirsiniz.

Gelin Arabası Süsleme Malzemeleri

  • Gelin arabası süslemeleri içinde gelin arabası çiçeği, önemli bir süsleme malzemesidir. Gelin arabası çiçeği için yapay veya canlı çiçek kullanabilirsiniz. Bazı süsleme çiçekleri,  canlı olarak kullanıldığında daha hoş durabilir. (Lilyum, orkide, gül, papatya gibi…) Fakat eğer canlı çiçek kullanacaksanız çiçeklerin taze olmasına dikkat etmelisiniz. Rüzgâra karşı çiçeklerin etkilenmemesi için üzerine saç spreyi sıkarak sabit kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Gelin arabası süslemeleri için kullanılan çiçeklere tül, kurdele, fiyonk, sim, balon veya magnet gibi yardımcı unsurlar da eşlik etmektedir.
  • Gelin arabası süsleme papyonları, gelin ve damat isimlerinin baş harflerinin yer aldığı figürleri de süsleme malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

Gelin Arabası Ne Zaman Süslenir?

Gelin arabası çiçekleri taze görünmesi için süslemeler genelde düğün günü yapılmaktadır. Düğünden önce anlaştığınız firmayla konuşarak süslemelerin, ne kadar sürede tamamlanacağını öğrenirseniz düğün günü de herhangi bir stres yaşamadan süslemeleri yaptırabilirsiniz. Düğün günü için randevu alarak herhangi bir aksilik olmadan arabayı süsletebilirsiniz.

Araba Modellerine Göre Gelin Arabası Süsleme

Gelin arabası modelinin düğün konsepti ve düğün mekânına göre uygunluğunun olmasından bahsetmiştik. Ayrıca araba modellerine göre (klasik, spor, modern, üstü açık veya vosvos gibi) süslemelerde değişiklik olabilir.

  1. Klasik Gelin Arabası Süslemesi: Eskilerden vazgeçemiyor nostalji yaşamayı istiyorsanız klasik gelin arabası süsleme fikri, sizin için iyi bir tercih olabilir. Klasik gelin arabası süslemesi yaptıracaksanız sade çiçekler kullanabilirsiniz. Sedan, üstü açık klasik ve limuzin araçlardan oluşan klasik gelin arabaları içinde daha ekonomik ve geniş iç hacimli bir klasik araç arıyorsanız klasik sedan araçları tercih edebilirsiniz. En sık tercih edilen modeller arasında yer alan klasik sedan gelin arabaları ve üstü açık klasik arabalar, fotoğraf çekimi için de gayet uygundur.
  2. Üstü Açık Spor Gelin Arabası Süslemesi: Üstü açık klasik gelin arabalarının yanında üstü açık lüks bir spor araba da seçebilirsiniz. Sade veya abartılı bir şekilde süslemelerinizi yaptırabilirsiniz. Tamamen tercihinize kalmış…
  3. Modern Gelin Arabası Süslemesi: Klasik ve modern arabalardan oluşan gelin arabaları içinde yer alan modern arabalar, ultra lüks araçlar içinde bulunmaktadır. Yine üstü açık modelleri de bulunan modern gelin arabaları şık bir düğün konsepti ve mekânı için gayet uygundur. Modern bir gelin arabası seçtiyseniz süslemeleri de ona göre gerçekleştirmelisiniz.
  4. Vosvos Gelin Arabası Süslemesi: Vosvos modeller, gelin arabaları içinde hoş görünüme sahip modellerdir. Vintage bir düğün düşünüyorsanız bu modelleri tercih edebilirsiniz. Süslemeleri ona göre yapmayı unutmamalısınız.

Ayrıca arabanın rengi, süsleme faktörleri içinde en önemli etken arasında yer aldığını da belirtelim. Süslemelerle gelin arabası birbiri ile uyumlu olmalıdır. Gelin arabası yazıları da süslemelerin bir parçası olduğunu hatırlatalım. Bu makalemizle gelin arabası süsleme fikirleri ile alakalı görüşlerimizi okuyabilir ve süslemeler için fikir sahibi olabilirsiniz.