Gelin başı

Gelin başı

Gelin adayları başrolde oldukları en önemli günlerinde her detayı ince eleyip sık dokumaktadır. Her gelin kendi düğün gününün prensesi olmak ister, bu sebeple günler, haftalar hatta aylar öncesinden giyecekleri gelinliğin, yaptıracakları gelin başı ve makyajın derdine düşerler.

Düğün gününe kadar her ayrıntı kusursuz bir şekilde tamamlanır fakat gelin başı ve makyajı son dakikalara bırakılmak zorundadır. Bu sebeple “Gelin Saçı” veya yaygın tabiriyle “Gelin Başı” gelin adaylarını fazlasıyla strese sokan bir konu haline gelmiştir. Zira beğenilmeyen bir makyajın hızlı bir şekilde değişikliği yapılabilecekken, beğenilmeyen bir gelin başının kısa zamanda değişikliği mümkün değildir.

gelin saçı

Gelin başı için seçilen tüm saç modelleri gelinlerin karakterlerini, zevklerini ve hatta hangi memlekete mensup olduklarını dahi yansıtabilir niteliktedir. Tüm gelinler kuaförlere gittiklerinde belirlemiş oldukları gelin başı modellerini de yanlarında götürürler. Bu süreçte yaşadıkları telaş ve endişe onları daha fazla kararsızlığa itmektedir bu sebeple de kendilerine yakın gördükleri kişilerden özellikle de seçmiş oldukları kuaför salonlarının sahiplerinden sıkça destek almaktadırlar. Gelinin yakınları da destek olmayı kendisine görev bilir ve bazı durumlarda durumda bu destek olma isteği can sıkıcı boyutlara gelebilmektedir.

Bu gibi can sıkıcı durumlarla karşılaştığınızda neler yapmanız gerektiğini gelin hep birlikte inceleyelim;

Düğün saçı yaptırırken dikkat etmeniz gereken noktalar

İşinizi son dakikaya bırakmayın!

Kuaför salonunuzu günler öncesinden belirlemek, salonun sosyal medya hesaplarındaki fotoğraflarına göz atmak yeterli değildir. Belirlediğiniz salona günler öncesinden gidip kuaförünüzle tanışmanızı, yaptırmak istediğiniz saç modelinin sizin saç tipinize, yüz hatlarınıza ve seçtiğiniz gelinlik modeliyle uyumlu olup olmayacağıyla ilgili görüş almanızı ve salonun diğer gelinlere yapmış olduğu gelin başı modellerini görmenizi tavsiye ederiz.

Fotoğraf çekiminizi düğün veya nikah gününüzden önce yapın!

Evet, gelinliğinizi birden fazla kez giymek istemeyebilirsiniz veya bu tavsiyemiz size daha çok uğraş çıkartacak gibi görülebilir ama fotoğraf çekimi için gelin başınızı yaptırmanız gerekecek ve bu esnada modeli beğenmemeniz durumunda değişim yapabilecek yeterli zamana sahip olacaksınız. Bu sayede de düğün gününüzde yaşanacak bir aksaklığın önüne geçilmiş olunacaktır. Gelin başını test etmenin en iyi yollarından biri düğün öncesi yapılacak fotoğraf çekimleridir.

Kuaföre mümkün olduğu kadar az kişi ile gidin!

En özel gününüzde yanınızda bulunmasını istediğiniz çok fazla kişi olabilir fakat kişi sayısının çoğalması demek fikir sayısının da çoğalması demektir. Birçok gelin, gelin başına yapılan müdahaleler neticesinde en özel günlerinde mutsuz olmakta hatta ağlayabilmektedir. Yapmış olduğumuz röportajda Başakşehir Haya Güzellik salonunun sahibi Hamdiye Yavuz, gelin adaylarının bu durumlarla çok sık karşılaştıklarını ve gelin başına müdahale eden yakınının çevresinden süratle uzaklaştırılmasının en doğru çözüm olduğunu belirtmiştir.

gelin saçı

Tercihiniz daha sade modellerden yana olsun!

Abartılı bir gelin başının daha önce de belirttiğimiz gibi beğenilmemesi durumun da değiştirilmesi pek mümkün olmuyor fakat sade bir gelin başı modelini değiştirmek daha kolay olabilir. Çoğu zaman kararsızlık yaşayan bir insan olduğunuzdan eminseniz tercihinizin daha sade gelin başı modellerinden yana olması işinizi kolaylaştıracaktır.

Bir dönem öncesine kadar gelin başı seçimlerinde daha abartılı, şatafatlı, gösterişli ve kabarık modeller görmekteydik. Günümüzde ise gelin adayları gelin başı tercihlerini daha sade, abartısız ve zarif modellerden yana kullanıyorlar. Yeniden eski zamanlardaki kabarık, abartılı ve gösterişli gelin başı modelleri moda olur mu bilinmez ama günümüz gelinlerinin sade ve doğal güzelliklerini daha fazla ön plana çıkaran zarif gelin başı modellerini bir süre daha kullanacağını ön görüyoruz.

İşte, sizlere fikir vermesi için seçtiğimiz birkaç sade gelin başı modeli;