Gelin çiçeği

Gelin çiçeği

 Düğün telaşı başladı. Hayatınızın en özel ve anlamlı günü artık yaklaşıyor. Büyük bir heyecan ve biraz da stresli geçen bu dönemde hayalinizdeki gelinliği seçtiniz. Sırada, gelinliğin en önemli aksesuarı olan zarafet ve şıklığı temsil eden gelin çiçeğinizi seçme zamanı.

Çiçekler yeryüzünün doğal süsleridir. Kalplere huzur veren tabiatın en güzel mucizelerinden biridir. Çiçeksiz bir dünya düşünülemez. Geçmişten günümüze hayatımızın birçok alanında çiçeklere yer verilmiştir.  Örneğin Osmanlı döneminde pencere önüne konulan sarı bir çiçek o evde bir hasta olduğunu sokaktan geçenlerin gürültü yapmamaları gerektiğini, yine pencere önüne konulan kırmızı bir çiçek ise o evde evlilik çağında bir genç kızın olduğunu sokaktan geçenlerin konuşmalarına ve hareketlerine dikkat etmesi gerektiğini belirtmek için kullanılmıştır. Çiçeklerin bu nedenle ne kadar hoşgörü ve nezaket anlamına geldiğini görmekteyiz. Ülkemizde çok sayıda çiçek çeşitleri bulunmaktadır. Gelin çiçeğinize inciler, danteller ve buna benzer birçok dekoratif ürün ekleyerek olağanüstü kombinasyonlar oluşturabilirsiniz. Gelin çiçeği olarak genellikle canlı çiçek tercih edilse de günümüzde canlı ya çok yakın yapay çiçeklerle de karşılaşabilirsiniz.  Özellikle gelin çiçeği olarak tercih edilebilecek bazı çiçekler ve anlamı şöyledir.

gelin çiçeği

GELİN ÇİÇEĞİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ

Mükemmel bir düğün organizasyonu için her şeyin birbiri ile uyumlu olması gerekir. Gelin çiçeğinizi öncelikle gelinliğinizi ve düğün konseptinizi belirledikten sonra seçmelisiniz. Düğün konseptinizde kullandığınız aksesuarlar ve gelinliğinizdeki detaylar gelin çiçeğinizi seçme konusunda size yardımcı olacak ve daha kusursuz bir görüntüye sahip olmanızı sağlayacaktır. Çiçekler gösterişli veya zarif gelinliğin son dokunuşlarıdır. Canlı çiçek seçecekseniz mevsimine uygun seçilmiş bir çiçek güzel kokar ve daha doğal, canlı bir görüntü yansıtır. Gelin çiçeğini seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer şey buketinizin boyutudur. Çiçeğinizi neredeyse bütün gün elinizde taşımanız sizi yorabilir. Bu yüzden avucunuza sığacak bir buket tercih etmelisiniz. Dilerseniz düğününüze arkadaşlarınıza atmak için küçük bir buket getirebilirsiniz. Böylelikle gelin çiçeğinizi uzun yıllar hatıra olarak saklayabilir, düğününüzü daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.

GELİN ÇİÇEĞİ NEDEN ATILIR?

Günümüzde her ne kadar eğlence amacıyla yapılsa da 11. ve 13. Yüzyıllar arasında gelinin arkadaşları düğün sonunda gelini kovalayarak gelinliğinden parçalar koparırlarmış. Kopardıkları gelinlik parçalarının kendilerine şans getirdiğine inanırlarmış. Zaman geçtikçe gelinler yanlarında başka kumaş parçaları getirip atmaya başlamışlar. Günümüzde ise gelinler hem eğlence hem de gelenek olarak yanlarında küçük bir buket getirerek onu atmaya başlamışlardır.

gelin çiçeği

HAYALLERİNİZİN GERÇEKLEŞMESİ DİLEĞİYLE…….