Kına gecesi ve kına malzemeleri

Kına gecesi ve kına malzemeleri

Kına gecesi adeti, çok eski yıllardan beri Anadolu’da gelenek haline gelmiş ve günümüze kadar süregelmeyi başarmıştır. Oldukça detaylı alışveriş gerektiren bu özel gece için gelin adaylarının aklında büyük bir soru işareti var. Hazırsanız hızlı bir şekilde kına gecesi alışverişimize başlayalım.

kına gecesi ve malzemeleri

Kına Kesesi

Davetlilere dağıtmak için alınan toz halindeki kınalar şeffaf plastik bir poşete konduktan sonra kına keseleriyle birlikte şık bir görünüm sağlıyor. En ekonomik olanları tülden yapılmış kına keseleri olmakla birlikte kadifeden veya aplikeli kına keseleri de alternatifler arasında.

kına gecesi ve kına malzemeleri


Kına Mumları

Kına yakıldığı sırada gelin ortaya oturduktan sonra, karanlık bir ortamda ellerinde mumlarla kına türküleri eşliğinde gelinin etrafında dönülür. Tabi ki listemizin bu noktasında kına mumları yer alıyor.

kına mumları

Kına Tepsisi

Kına yakılması merasimi sırasında ihtiyacımız olan en önemli şeylerden biri de kına tepsisidir. Nedimelerden birinin veya yaşı büyükçe bir kadının taşıdığı kına tepsisi, renkli kumaşlar ve tüllerle süslendiğinde hoş bir görünüm kazanıyor.

kına tepsisi

Kına Gecesi Hediyelikleri

Kına gecesi sonrası davetlilerde anı olarak kalması için küçük hediyelikler hazırlanır. Kına magnetleri, yelpazeler ve aynalar sıkça tercih edilen hediyelikler arasında.

Kına Duvağı/Kına Örtüsü

Kına yakımı esnasında geline örtülen kına örtüsü var sırada. Genellikle kırmızı renkte olan kına örtüsü; altın sarısı, gümüş veya kırmızı renklerde işlemeler barındırıyor.

kına duvağı

Kına Testisi

Testi kırma, eski dönemlerden günümüze ulaşan bir gelenektir. Damadın etrafında dans ederek dönen gelin, şarkı bitiminde kına testisini yere atarak kırıyor. İçerisine bozuk para, şeker gibi şeyler konulan testinin kırılmasının bereket getireceğine inanılıyor.

kına testisi

Kına Davulu/Kına Tefi

Kına organizasyonlarının eğlenceli materyallerinden biri kına tefleri ve kına davullarıdır. Rengarenk tefler ve son zamanlarda popüler olan led ışıklı kına davullarıyla kına geceniz çok daha keyifli geçecektir.

kına tefi

Kına Kemeri

Kına kemerinde iki alternatif bulunuyor. İlki davetlilerin de kullanabileceği Shakira kemeri, ikincisi ise gelin adaylarının kullandığı rengarenk kemerlerdir.

kına kemeri

Kına Yelpazesi

Gelin adayının kendini özel hissetmesi için kullanılan aksesuar elbette ki kına yelpazeleridir. Giydiğiniz bindallıya veya kına elbisesine göre seçebildiğiniz yelpazeler boyut olarak oldukça büyük ve tüylü olmaktadır.

kına yelpazesi