Nikah Başvurusu Nasıl Yapılır?

Nikah Başvurusu Nasıl Yapılır?

Gün geçmiyor ki, hayatımıza farklı alanlarda bir yenilik girmesin. Son günlerde, yaşam biçimini komple değiştiren gelişmeler yaşıyoruz. İnternet ve online platform, artık can damarımız haline geldi. Öyle ki, düğünler bile bu durumdan nasibini aldı. E-düğün sistemi, giderek önem kazanan bir kavram olmaya başladı. Prosedürleri konusunda ise çoğu kişinin aklında soru işaretleri var. Nikah başvurusu nasıl yapılır, şartları ve yöntemleri neler gibi soruların cevabına yoğun şekilde yanıt aranıyor. Online ortamda düğün işlemleri yapmak mümkün ancak nikah başvurularını çiftlerin bireysel olarak belediyeye yapması gerekiyor. Dijital ortamda ön başvuru işlemlerini yaptıktan sonra belediyeye başvurmak, nikah işlemlerini hızlandıracaktır.

nikah başvurusu nasıl yapılır

Nikah için gereken belgeler, başvuru yapılacak belediyelere göre değişiklik göstermektedir. Ancak günümüzde çoğu belediyenin nikah başvurusu sistemi e-devlet ile uyumlu hale getirilmiştir. Bu sayede hazırlanması gereken belgeler hem daha az hem de daha kolay toparlanabilmektedir. Tüm belgeler hazırlanıp ödemeler yapıldıktan sonra, imza için çiftler gerekli mercilere bizzat başvuru yapar. Randevu sistemiyle çalışıldığından, çiftler tüm hazırlıklarını yapıp da başvuru için randevu ile gittiğinden işlemler önemli oranda zaman tasarrufu sağlanmaktadır. Gerekli belgelerin hazırlanarak çiftlerden birinin ikamet yerindeki belediyenin bağlı bulunduğu evlendirme dairesine başvuru yapmak, evlilik ile ilgili resmi işlemler halkasının ilk zincirini oluşturur. Ayrıca 2018 yılı itibariyle ilçe müftülükleri de nikah başvurusu alıyor.

Nikah sonrası düğün işlemleri ise günümüzde bir hayli kolaylaştı. E-düğün sitesinde canlı yayınlar ile düğün yapmanız dahi mümkün. Gerçek salonlarda yapılan düğünlerinizi, canlı yayın ile düğününüze gelemeyen davetlilerinizi de mutluluğunuza ortak edebiliyorsunuz. Davetiye, düğün yemeği, davetli ve takı gibi geleneksel düğünlerin olmazsa olmazları, e-düğün ile sanal ortamda da mümkün hale geliyor. Üstelik daha da avantajlı. Online platformda, klasik düğünün tüm gereklilikleri yerine getirildiği gibi masraflar ve koşturmaca sıkıntısı en aza indiriliyor. Evlilik, her insanın hayatındaki sayılı özel anlardan birisidir. Bu anı dijital ortamın getirileriyle taçlandırmak, ömür boyu unutulmazlar arasına girecek. E-düğün ile nesiller boyu süregelen düğün geleneği, en güzel şekilde yeniden yorumlanıyor!