Nikah şekerleri ve hediyelikler

Nikah şekerleri ve hediyelikler

Evlenecek çiftlerin hayatlarındaki en özel günlerden biri olan nikah günlerinde davetlilere hatıra kalması için nikah şekerleri ya da hediyelikler dağıtılmaktadır. Nikah şekeri çiftin tarzını yansıtmada önemli bir rol oynar. Birbirinden ilginç ve farklı tasarımlarda birçok nikah şekeri modeli bulunmaktadır. Nikahınızda sizi yalnız bırakmayan sevenlerinize, yüzlerini güldürecek hediyeliklerle büyük etkiler bırakabilirsiniz.

Nikah Şekeri Modelleri

Eski zamanlarda nikah şekeri konusunda seçenekler oldukça kısıtlıydı. Nikah şekeri dediğinde akla belli başlı modeller geliyordu. Fakat günümüzde bu konudaki alternatifler çok fazla. Böyle olunca gelin ve damat adayları nikah şekeri ve hediyelik seçerken hayli zorlanıyor. Gelin, alternatifleri beraber inceleyelim.

Bahsedeceğimiz ilk nikah şekeri türü, yenilebilir nikah şekerleridir. Şekerlemeler, lolipoplar, çikolatalar, kurabiyeler, makaronlar ve hatta kekler, küçük kavanozlara konmuş reçeller de bu kategoride tercih edilen nikah şekerleri arasındadır.

nikah şekerleri ve hediyeler

İkinci bir kategori ise kalıcı nikah şekerleridir. O özel gününüzde yanınızda olan davetlilerin uzun süre kullanabileceği ve aynı zamanda sizi anımsayabileceği modellerin arasında ahşap nikah şekerleri ve magnetler yer alıyor.


Önceleri tüllü ve badem şekerli magnetler nikah şekeri olarak çok tercih ediliyorken, günümüzde magnet nikah şekeri modelleri evrim geçirmiş durumda. Fotoğraflı veya ahşap üzerine baskılı magnetler nikah hediyeliği olarak çok tercih ediliyor.

Davetlilerin nikah sonrasında kullanabilecekleri nikah şekerlerinden biri de mumlar. Mum nikah şekerleri, metal kutularda veya cam mumluklarda sunulabiliyor.

nikah şekerleri ve hediyeler

Bir diğer kategoride ise bitkilerden oluşan nikah şekerleri yer almaktadır. Üstelik bu nikah şekeri modeli son dönemlerde oldukça popüler! Kutularda sunulan bitki çayları, sukulentler, keselerde sunulan lavantaların yanında nikah fidanı modeli de oldukça tercih ediliyor. Fidanları tohum olarak verebilirsiniz. Yetiştirme talimatlarını ve nasıl bakmaları gerektiğini, tohumları koyacağınız küçük kutunun üzerine yazabilirsiniz. Ayrıca küçük bir poşet içerisinde fidan şeklinde de davetlilere hediye edebilirsiniz.

Son yıllarda sık rastladığımız bir diğer trend ise çeşitli yardım derneklerine bağışta bulunmak. Nikah şekeri için ayrılan bütçeyi, yardım kuruluşuna yardımda bulunmak için ayırmak ince bir davranış olacaktır. Bağıştan sonra, davetlilere onlar adına bağış yaptıklarını gösteren hediye kartları göndererek onları da mutlu edebilirsiniz.