Rustik Gelinlik Modelleri

Rustik Gelinlik Modelleri

Her çiftin, hayallerinin arasında olmazsa olmaz olan düğünler yer almaktadır. Gelin ve damat adaylarının, düğün hazırlıklarını tamamlarken dikkat ettiği en önemli konulardan birisi de en özel günleri için giyeceği gelinlik ve damatlıktır. Gelin adaylarının en büyük hayallerinden birisi de düğününde giyeceği gelinlik modelidir. Her zevke hitap eden, birçok farklı modellerde gelinlik bulunmaktadır. Gelin adaylarına özel olarak dikilen gelinlikler, göz alıcı detayları ile şıklığı ortaya çıkartmaktadır. Rustik gelinlik modelleri de gelinlik modellerinden tercih edilenlerden bir tanesidir.

Düğününüzü rustik konseptine göre organize ettiyseniz, düğününüzde giyeceğiniz gelinlik ve damatlık da seçtiğiniz konsepte uygun olmalı. Abartıdan uzak bir gelinlik modeli arıyorsanız rustik gelinlik modelleri tam da size göre. Rustik gelinlik tercih ettiyseniz, bu modellerinin içinde kendinizi ekstra sakin hisseder ve rahat olursunuz.

rustik gelinlik modelleri
rustik gelinlik modelleri

Ortama uyum sağlayan rustik gelinlik modelleri; sade çizgilerle tasarlanmış, dantel ve perde görünümlü, salaş gelinlik modelidir. Dökümlü ve düz kesim eteği ile dikkat çeken rustik gelinlik modelleri, salaş gelinlik olarak da adlandırılmaktadır. Rustik gelinliklerin kolları, balon şekilleri ile tasarlanmış, sırt dekolteleri incilerle süslenmiştir. Rustik gelinlik modellerinde illüzyon etkisi veren ince danteller bulunurken, yalın ve sade satenler de bu tarz gelinlikleri öne çıkartan en önemli detaylarındandır.

Doğallık ve rahatlığı seven gelin adaylarımızın en sık tercih ettiği gelinlik modeli olarak göze çarpan rustik gelinlik modellerini tercih ederseniz, gelin saçı ve tüm aksesuarlarınızı bu tarz ile bütünleştiren ürün ve model seçmelisiniz.

rustik gelinlik modeli
rustik gelinlik modeli

Gelinlik Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Gelinlik seçimine başlamadan önce gelin adaylarımıza mutlaka gelinlik araştırması yapmalarını öneriyoruz. Gerekirse gelinlik tasarımcılarını ziyaret ederek veya dergilerden araştırmalar yaparak gelinlikler ile ilgili fikir sahibi olabilirsiniz. Böylece aradığınız gelinliği ve gelinlik modeline karar vermeniz daha kolay olacaktır.

  1. Gelinlik modeli araştırırken mutlaka vücut tipinize uygun olmasına dikkat etmelisiniz. 5 vücut tipi içinden size en uygun gelinlik modelini vücut tipinize göre seçebilirsiniz. (Vücut tipleri: kum saati, armut, elma, ters üçgen ve dikdörtgen)
  2. En özel gününüz için giyeceğiniz gelinlik için önceden bütçenizi belirtmeniz yararınıza olacaktır. Gelinlik firmalarına danışarak fiyatlar hakkında bilgi alabilir ve böylece istediğiniz modelin de aşağı yukarı bütçesini belirleyebilirsiniz.
  3. Gelinlik alışverişi için mutlaka 6 ay öncesinden araştırmalara başlamanızı öneriyoruz. Böylece istediğiniz gelinliğe erken kavuşmak için yeterli zamanınız olacaktır.
  4. Hazır model bir gelinlik mi yoksa özel dikim bir gelinlik mi istediğinize karar vermelisiniz. Düğününüze kalan zamanı göz önünde bulundurarak seçiminizi ona göre yapmalısınız. Ayrıca düğününüze az bir zaman varsa hazır gelinlik modelleri de sizin için mantıklı olacaktır.
  5. Gelinlik seçiminizi yaparken düğün konseptini göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. Örneğin, rustik bir düğün ile evlenecekseniz rustik gelinlik modelleri sizin için uygun olacaktır.
  6. Gelinlik seçiminde düğününüze denk gelen mevsime dikkat etmelisiniz.
  7. Gelinlik seçimleriniz, damat adayının damatlığı ile uyumlu olmasına da dikkat etmelisiniz.
  8. Seçmiş olduğunuz gelinlik, düğününüzün gerçekleşeceği mekâna göre uyumlu olmalı.
  9. Gelinlik seçiminde dikkat etmeniz gereken diğer bir unsur gelinliğin kumaşıdır. Gelinlikte kullanılan kumaşlardan hangisi sizi yansıtıyorsa ona göre karar vermelisiniz.