Smokin Damatlık

Smokin Damatlık

Her sene yenilenen trendler, damatlık seçimini de bir hayli etkilemekte ve damat adayları da haliyle şık gözükmek istemektedir. Smokin damatlık seçimleri, mevsim şartlarına göre değişiklik gösterebilmektedir. Siyah, beyaz, bordo ve mavi gibi renk seçenekleri ile sportif veya şık kombinler yapabilirsiniz. Hazır damatlık veya özel dikim damatlık mı giyeceğinize karar vermelisiniz. Damatlık seçerken vücut tipinize dikkat etmelisiniz. Eğer vücut tipinize dikkat etmezseniz vücudunuzda iyi durmayabilir. Fazla kilonuz varsa koyu renk damatlıklar seçmenizi öneriyoruz. Göbeğiniz varsa ve saklamak istiyorsanız kruvaze damatlık modellerini giyerek kuşak takabilirsiniz. Slim-fit damatlık modelleri, ideal kiloda olan damat adaylarımız için hoş durabilir. Erkeklerin vücut tipleri şöyle:

Mezomorf Vücut Tipi: Üçgen vücut olarak bilinen Mezomorf vücut tipine sahip olan kişiler kaslı, geniş omuzlu, ince belli ve atletik bir vücuda sahiptir. Mezomorf vücut tipine sahip olan damat adaylarına her model yakışabilir.

Endomorf Vücut Tipi: Yuvarlak vücut tipi olarak bilinen Endomorf vücut tipine sahip olan kişiler kolay kilo alabilirler. Bu vücut tipine sahip olan kişilerin aynı zamanda göbek bölgesinde de fazlalık vardır. Eğer bu vücut tipine sahipseniz, tek renk tonları bulunan damatlıklar tercih edebilirsiniz.

Ektomorf Vücut Tipi: Bu vücut tipine sahip olan kişiler uzun boylu ve zayıf kişilerdir. Slim-fit yerine geniş yakalı damatlıklar bu kişiler için iyi bir tercih olabilir. Tek renk damatlıklar, bu vücut tipine sahip olan kişileri daha uzun göstereceği için farklı renklerde gömlek ve pantolon giyebilirsiniz.

Damatlık seçerken düğününüzün nerede gerçekleşeceğini göz önünde bulundurmalısınız. Renkler ve damatlığın kumaşı mekâna uygun olmalı. Eğer kır düğünü ile evlenecekseniz renkli takım elbiseleri seçebilirsiniz. Otel gibi ihtişamlı mekânlarda evlenmeyi düşünüyorsanız mutlaka smokin damatlık tercih edin. Eğer plajda veya sahilde bir düğün yapacaksanız keten damatlık sizin için uygun olabilir.

Seçeceğiniz smokin damatlık, gelinliğe de uygun olmalı ve uyum sağlamalı. Ayrıca smokin damatlık modelleri seçerken mevsimi de göz önünde bulundurmalısınız. Seçeceğiniz smokin damatlıklar, düğün konseptine de uygun olmalı. Eğer bohem tarzda bir düğün düşünüyorsanız ceket yerine pantolon askısı kullanabilirsiniz.

Smokin Giymenin Kuralları

  1. Smokin damatlık modelleri giyerken kemer kullanmayacaksanız mutlaka kuşak takmalısınız.
  2. Eğer yelekli bir smokin damatlık modeli tercih edecekseniz kuşak takmayın.
  3. Smokin damatlık modelleri tercihinde aksesuarlar, sadece papyon ve yelektir.
  4. Smokin damatlık modeli tercih ederseniz yelek boyu, pantolonun bel kısmından uzun olmalıdır.
  5. Yelekli smokin damatlık modeli giyecekseniz kruvaze bir model giymeyin.
  6. Smokin damatlık modellerinde kuşak takacaksanız kuşağın pileli olmasına ve içe doğru bakmasına dikkat edin.
  7. Smokin damatlık modeli giyecekseniz ceket tek yırtmaçlı olmasına dikkat etmelisiniz.
  8. Smokin damatlık modelinde ceketin boyu, manşetlerinden kısa olmalı.
  9. Smokin damatlık modelinde gömlekte kol düğmesi olmalıdır.
  10. Smokin damatlık modeli için kullanacağınız ayakkabı rugan, kösele ve bağcıklı olmalı.
  11. Ayakkabının içine giyeceğiniz çorap, ipek olmalı.
  12. Papyon ve kuşağınız ipek olmalı.
  13. Smokin damatlık modeli giyecekseniz pantolonun paçalarının kısa olmasına dikkat edin.

Smokin damatlık nasıl seçilir sorusunun cevabını makalemizde bulabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken noktalara önem verdiğinizde size yakışmayacak smokin damatlık modeli kalmayacaktır.