Söz elbisesi

Söz elbisesi

Evlilik yolculuğuna atacağın ilk adım. O heyecanlı kız isteme günü geldi çattı. Fakat ne giyeceğine henüz karar veremedin mi? Senin için ‘Söz gecesi giyebileceğiniz elbiseye nasıl karar vermelisiniz?’ sorusunu yanıtladık. Buyurun inceleyelim.

Söz gecesi giyilecek elbise nasıl seçilir?


Bilindiği gibi söz gecesi kız evinde gerçekleşir. Bu yüzden giyeceğin elbise de ona göre olmalıdır. Evde yapılan sade bir merasim düşünülerek abiye gibi ağır seçimler yapılmamalıdır. Kokteyl elbisesi de denilen daha kısa modeller tercih edebilirsin. Evde gerçekleşen söz merasiminde alan da geniş olmayacağı için rahat hareket edebileceğin elbiseler işini çok kolaylaştıracak. Fakat daha kalabalık bir organizasyon planlıyorsan hafif dekolteli, taşlı, uzun elbiseler de tercih edebilirsin.

söz elbisesi

Söz elbiseni seçmende büyük faktörlerden biri de vücut tipindir. Vücut tipine uymayan, seni daha kilolu veya biçimsiz gösteren bir elbisenin bu özel gün için uygun olmayacağını tahmin edersin. Kalça kısmın geniş, belin ince ise yani armut vücut tipine sahipsen belini ortaya çıkaracak, kalça bölümüne dikkatleri çekmeyecek bir elbise tercih etmen doğru olacaktır. Geniş omuzlara, düz bir kalça ve kalınca bir bele yani elma vücut tipine sahipsen V yakalı, dekolteli bir elbise giyebilirsin. Daha düz ve kıvrımsız bir vücut yapısına sahipsen ki bu dikdörtgen vücut tipine sahip olduğunu gösterir. O zaman dikkatleri omuzlarına ve bacaklarına çekecek yüzücü veya düz kesim elbiseler senin için uygun olacaktır. Boy konusunda sıkıntı yaşıyorsan daha kısa bir elbise tercih etmen ya da uzun elbise giymek istiyorsan da uzun çizgileri olan bir elbise bu sorununuzu ortadan kaldıracaktır.

Söz elbisene karar verirken kumaşına da dikkat etmelisin. Sert, yanar döner, kabarık bir görünüm veren tafta kumaş bu özel gün elbisen için uygun bir kumaş türüdür. Vücut hatlarına güveniyorsan dayanıklı, kolay buruşmayan bir yapıya sahip olan saten kumaşları da tercih edebilirsin. Diğerlerinden daha ideal olan şantuk kumaşa da göz gezdirmeni öneririz. Ayrıca danteller de zarafetine zarafet katacak zarif detaylardan biri.

Söz elbiseni seçerken dikkat etmen gereken son nokta elbette rengi. Açık bir tene sahipsen pastel renkler ve açık tonlar tercih etmen, buğday veya esmer bir tene sahipsen daha canlı renkler tercih etmeni öneririz.

Aşağıdaki örneklerden fikir edinebilirsiniz.

Ne giyersen giy en güzel aksesuarın gülümsemen olsun.