Teknede ve yatta düğün

Teknede ve yatta düğün

Düğün mekanı konusunda tercihinizi tekne ve yat düğünlerinden yana kullanmak istiyorsanız hangi şehirde olduğunuza bağlı olarak bu hayalinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Eğer bir deniz aşığı iseniz ve şartlardan tamamen bağımsız olmaya cesaretiniz varsa bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Tekne ve yatta düğün yapmakla ilgili merak edilenleri sizin için araştırdık.

Tekne ve yatta düğün nasıl yapılır merak edilenler

Her düğünde geç gelen ve erken ayrılanlar olur peki nasıl bu kadar insanı teknede tutacaksınız? Merak etmeyin burada kimse geride kalmıyor, çünkü düğün teknenize misafirleriniz başka teknelerle transfer edilebiliyor.

Düğünlerde küçük çocuklar sık sık kalabalıkta gözden kaybolur, çocuklar için riskli değil mi? Düğün teknenizde iki alan bulunur. Kapalı alan ve üst katta açık alan. Kapalı alanların etrafı ve camları kapalıdır bir kapıdan giriş ve çıkış olur yani kapıdan çıkmadıkları sürece küçük çocuklar için tekne güvenlidir.

Tekne ne kadar misafir alır kalabalık olur mu? Düğün tekneleri aslında yolcu gemilerinin revize edilmiş halidir. Yani yüzlerce yolcu kapasitesi bulunur, tekne denildiği için küçük bir balıkçı teknesi hayal etmeyin.

teknede ve yatta düğün

Peki üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde hangi şehirlerde düğün tekneleri bulunur? Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen mesela Karadeniz dalgalı bir deniz olduğu için gemide düğün yapma şansınız olmayabilir. Ancak daha doğru bilgiye şehrinizde ki organizasyon firmalarından ulaşabilirsiniz. Şimdilik bizim bildiğimiz tekne düğünü yapan şehirler şunlar: İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Muğla, Yalova, Adana, Antalya, Balıkesir, Konya, Bursa, Mersin.

Şehrin stresinden uzakta, denizin kattığı heyecanla unutulmaz bir düğün planlayabilirsiniz. Misafirleriniz uzun zaman sizin düğününüzü, muhteşem fotoğrafları, 360 derece panoramik manzaranın güzelliğini hafızalarından atamayacak. Şehrinizin eşsiz güzelliğine uzaktan bakarken, misafirlerinizle birlikte yorgunluğunuzu denizin sakinliğinde atabilmek için eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Eğer tercihiniz gemide düğün yapmaktan yanaysa birkaç ayrıntıyı göz önünde bulundurmanız gerekir. Genel olarak gemilerin program akışı sabittir ve paket olarak size sunulur. Çoğu gemi firması misafirler için özel sofralar hazırlar böylece eşsiz sofralar ve manzara eşliğinde denizin tadını çıkarma fırsatınız olur. Dışardan personel alımına izin verilmeyebilir yani ekstra organizasyon fikirleriniz için önceden haber vermelisiniz.

Bonus: Son zamanlarda düğünlerden sonra tekne gezileri ve düğünden sonra yakın akrabalarla yemeğe çıkmak oldukça popülerleşti. Tekne gezisi düzenleyerek hem deniz turu yapıp hem de yemeğe çıkmış olacağınızdan ekstra masraf yapmak zorunda kalmazsınız.