Tesettür gelinlik modelleri

Tesettür gelinlik modelleri

Tesettürlü gelin adayları seçeceği gelinlikler; kol tipi, yaka tipi, etek kesimi ve kullanılan kumaş türüne göre çeşitlilik gösteriyor. Genellikle uzun kolu dikilse de uzun kol modelleri de kendi içinde çeşitli kategorilere ayrılıyor. 2020 yılında çokça tercih edilen balon kolun yanında bishop ve illüzyon kol gibi farklı seçenekler de mevcut. Dikilecek yaka tipleri arasında ise kayık, hakim, illüzyon ve bisiklet yaka alternatifleri var.


Kullanılan kumaş cinslerine göre tesettür gelinlik modelleri farklılık gösterebiliyor. Tesettür gelinliklerde; organze, saten, tafta, dantel, Fransız danteli, şifon ve tül gibi kumaş çeşitleri kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra genellikle etek kesimlerine göre adlandırılan tesettür gelinlikler; balık, düz, prenses ve A kesim gibi isimlendirmelere sahiptir.

tesettür gelinlik modelleri

Balık Model Tesettür Gelinlikler

Gelin adayları tarafından çok tercih edilen bir model var sırada. İddialı ve zarif bir görüntü oluşturan balık model gelinlikleri, farklılıktan hoşlanan gelin adayları çok tercih etmekte. Tam ve yarım balık şeklinde iki türü bulunan bu model aynı zamanda denizkızı modeli diye anılıyor. Tam balık modelleri vücudu dize kadar sararken, yarım balık modelleri vücudu kalça bitişine kadar sarmalayan tasarımlardır.


Düz Kesim Tesettür Gelinlik Modelleri

Kabarık ve iddialı görünümden hoşlanmayan sadelikten yana olan türbanlı gelin adayları tercihlerini düz kesim gelinlikten yana yapıyor. Diğer gelinliklerin aksine düz kesim model gelinlikler, aşağıya kadar girintisiz yani adından da anlaşılacağı üzere düz iniyor.

tesettür gelinlik modelleri

Prenses Model Tesettür Gelinlikler

Belden oturmalı ve kabararak hacim kazanan tesettür gelinlikleri bu kategoride yer alıyor. Belden itibaren kabardığı için basenlerinde fazlalık bulunan türbanlı hanımlar için oldukça uygun bir model olacaktır. Ayrıca daha gösterişli bir görünüm vereceğinden, ihtişamlı ve iddalı giyinmeyi seven gelin adaylarımız prenses model bir gelinlik tercih edebilir.


A Kesim Tesettür Gelinlik Modelleri

Bu model gelinlik modelleri, vücudun üst bölümünü sarar ve belden aşağıya doğru A harfine benzer şekilde inen gelinliklerdir. Bir diğer deyişle, belden aşağıya evaze bir şekilde inen etek modeline sahip gelinliklere A kesim ismi veriliyor. Neredeyse her vücut tipine uygun olması ve kullanımının oldukça rahat olması sebebiyle tesettürlü gelin adaylarımızın giymeyi düşüneceği bir model.

Aşağıda tesettür modellerinin inceleyebilirsiniz.

İlgili Konular

Gelin çiçeği

Alyans modelleri

Çeyiz paketleri

Gelin başı