Vintage Düğün Konsepti

Vintage Düğün Konsepti

Vintage, geçmişin modasına ait anlamına gelmektedir. Eski zaman düğünlerine özlem duyan, sadeliği ve şıklığı seven gelin ve damat adaylarının tercihleri arasında vintage düğün konsepti yer almaktadır. Vintage düğün konseptinin büyüsü ve ilham kaynağı geçmişte saklıdır ve modası da her zaman devam etmektedir. Eskiye duyduğunuz özlemi doğa ile kucaklamak istiyorsanız vintage düğün konseptli bir düğün ile evlenebilirsiniz.

Romantikseniz ve nostalji seviyorsanız ya da eski eşyalara hayransanız ve bunu tarzınıza yansıtıyorsanız vintage düğün konseptinin tam da size göre olduğunu düşünüyoruz. Düğünlerin vazgeçilmez temalarından vintage düğün konsepti, klasikten hoşlanan çiftlerin tarzını yansıttığı için ilgi odağı olmayı başarmıştır.

vintage düğün arabası
vintage düğün arabası

Geçmişin naif tarzını düğün konsepti olarak kullanmak isteyen gelin ve damat adaylarımız, çoğu zaman vintage düğün konseptini tercih etmektedir. Düğününüzün unutulmaz olmasını istiyorsanız bu konsepti kullanabilirsiniz.

Vintage temasını düğününüzde kullanacaksanız tercih ettiğiniz dekorasyonlar da önemlidir. Bu dekorasyonlarla hem temayı ortaya çıkartabilir hem de neşeli ve duygusal geçişler yapabilirsiniz. Loş ışıklar, mumlar, pembe güller, tüller, kumaşlar ve nikah kemerleriyle bu temayı süsleyebilir taze çiçeklerin kokusu ile de ortamın ambiyansını romantizme çevirebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz düğün mekanı vintage konseptine uygun değilse ufak tefek dokunuşlar yaparak vintage bir görüntü yaratabilirsiniz.

vintage düğün mekanı
vintage düğün mekanı

Vintage Düğün Konsepti Tamamlayıcıları

Vintage düğün konsepti ile hayalinizdeki düğünü gerçekleştirecekseniz düğünün tamamlayıcılarına da dikkat etmenizi öneriyoruz.

  1. Vintage Gelinlik: Düğününüzün parlayan yıldızı olmak isterseniz vintage tarzlarda gelinlik tercih ederek en özel gününüzün yıldızı olabilirsiniz. Vintage gelinlik ve dağınık saçlarla harika bir görünüm kazanabilirsiniz. Dantellerle ve tüllerle işlenmiş kırık beyaz, krem veya bej renklerde romantik gelinlikler tercih edebilir, uzun bir duvak ve çiçeklerle bürünmüş saç aksesuarı seçerek de kombininizi taçlandırabilirsiniz.
  2. Vintage Gelin Aksesuarları: Vintage tarzda saç bantları, taşlı taraklar, kuş kafesi diye adlandırılan gelin şapkaları, inci ve elmas takılar, dantel eldivenler… Bunun gibi daha birçok aksesuarla eski yılları yeniden yaşayabilirsiniz.
  3. Vintage Damatlık: Gelinliği vintage tarzda seçiyorsanız damatlığı da ona uygun olarak seçmelisiniz. Aynı tarzda ve aynı modaya uygun gelinlik ve damatlık seçimi yapmaya özen göstermelisiniz. Mavi tonlarda pastel renkler, pantolon askıları, klasik fötr şapkalar, ekose veya kadife kumaşlar, papyonlar ve kasketler… Bu tarzlarda damatlık ve damat aksesuarları seçebilirsiniz.
  4. Vintage Dekor Aksesuarları: Eskitme tablolar, bej rengi dantel masa örtüleri, antika görünümlü sandalyeler, ahşap objeler ve vintage bir halı vintage düğün konseptinin özel parçalarındandır.
  5. Vintage Düğün Davetiyesi: Sade bir karta basılan düğün davetiyenizi danteller veya kurdelelerle süsleyip vintage havası yakalayabilirsiniz. Örneğin; çiçekli ve kuşlu desenler seçerek vintage düğün davetiyesi oluşturabilirsiniz.
  6. Vintage Düğün Pastası: Pastel renkli pastalar ve çiçekli süslemelerle istediğiniz vintage düğün pastasını oluşturabilirsiniz.