Düğün mekan fikirleri

Düğün mekan fikirleri

Hayatınızın en özel anlarını gerçekleştireceğiniz yani düğününüzü yapacağınız mekan elbette çok önemli. Düğün mekanlarına baktığımızda karşımıza çok fazla alternatif çıkmakta. Düğününüzü yapacağınız mevsim, düğün konseptiniz, düğün için ayırdığınız bütçe gibi birçok faktör düğün mekanınızı seçmede size yardımcı olabilir. Yeni evlenecek çiftlerin “Düğün mekanı önerileri nelerdir” sorusunu gelin birlikte cevaplayalım:

Düğün Salonları

Geçmişten bugünümüze belki de en çok tercih edilen düğün mekanlarından biridir düğün salonları. Diğer seçeneklere göre daha ekonomik ve mevsimden bağımsız kullanılabilmesi ve sayıca çok olmaları özellikleriyle öne çıkmaktadır.

düğün salonu

Kır Düğünü Mekanları

Genellikle bahar ve yaz mevsimlerinde çokça tercih edilen kır düğünü mekanları, ağaçlar ve yeşillikler içinde doğanın güzelliklerinin ön planda olduğu mekanlardır. Sıcak havalarda kapalı mekanlarda dans etmek, kalabalık ortamlarda bir arada olmak bir hayli zor olabiliyor. Böyle zamanlar için ferah bir kır düğünü mekanı tercih etmeniz daha makul olacaktır.

düğün mekan fikirleri

Tarihi Düğün Mekanları

Nostaljik bir havadan ve tarih esintilerinden hoşlanıyorsanız bu alternatif sizin için epey uygun olacaktır. Tarihi binaların ambiyansı eşliğindeki bu romantik gün kulağa çok hoş geliyor değil mi?

tarihi düğün mekanı

Otellerde Düğün

Sadelikten çok ihtişamı ve lüksü seviyorsanız düğününüzü güzel bir otelde yapmak güzel bir seçim olacaktır. Otellerin birçoğunda düğünler veya kutlamalar için ayrılmış özel salonlar bulunur ve çoğunlukla yemekli düğünler için kullanılır.

düğün mekan fikirleri

Sosyal Tesislerde Düğün

Düğün için fazla bir bütçe ayıramayan daha ekonomik bir düğün planlayan çiftler, sosyal tesisleri değerlendirebilirler. Açık ve kapalı alanları bulunan sosyal tesislerde havuz başı düğün organize etme imkanınız da bulunabiliyor.

sosyal tesis

Tekne/Yatta Düğün

Denize aşık bir çift misiniz? O zaman bu teklif tam size göre. Açık alanda üstelik denizde, güzel bir teknede yapacağınız düğün organizasyonu eminiz ki çok şık olacaktır. En fazla 400-500 kişiyi ağırlayabilen tekneleri, düğününüzü İzmir, Antalya veya İstanbul gibi güzel deniz havası alabileceğiniz bir yerde yapmayı planlıyorsanız tercih edebilirsiniz.

yatta düğün

Restoranlarda Düğün

Daha çok kutlama tadında geçecek düğün organizasyonları için bu seçeneği önerebiliriz. Diğer alternatiflere göre daha az sayıda davetliyle ve yemek havasında gerçekleştirmek istediğiniz o özel gün için restoranları da değerlendirmenizi öneririz.

restoran düğün