Alyans modelleri

Alyans modelleri

Alyans kelimenin tam anlamıyla bir anlaşmaya, İngilizcede "ittifak" kelimesinden gelen bir ittifaka atıfta bulunur. Bir alyansın anlamı, âşık olmak isteyen iki kişiyle evlenmenin tek sembolüdür, sözcük anlamındaki anlamından ziyade, sonsuza dek âşık olan iki kişiyi birbirine bağlayan bir yüzüktür. Yüzyıllar boyunca insanlar her zaman aşık iki insanı sonsuz aşk, sonsuz mutluluk, sonsuz birlik ve sonsuz adanmışlıkla ilişkilendirmişlerdir. Herkes bir gün evlenmeyi ve mutlu bir yuva kurmayı hayal eder. Evlilik ciddi bir iştir, bu da demek oluyor ki, iyi bir gün, kötü bir gün, hastalık ya da sağlık olsun, yaşam boyunca kadın ve erkek asla birbirlerini terk etmeyeceklerdir. Evlenmek ve evlilik çok zordur. Her ailenin gelenekleri ve görenekleri farklıdır. Ancak evlilik için gerekli ortak koşul bir alyanstır. Çok az insan evlilik yüzüklerini sevmez. Alyans, iki kişiyi birbirine bağlamanın bir sembolüdür. Yuvarlaklık sonsuz aşk demektir. Başlangıçta Mısırlılar tarafından kullanıldı. Alyans bir evlilik vaadi olarak da görülebilir.

alyans modelleri

Alyans çeşitleri

Bütün bunların yanı sıra alyansın evlilikteki anlamının yanında bir de birçok çeşit alyans modeli mevcuttur. Bu alyanslar kişinin maddi varlığına ve zevkine göre değişiklik gösterebilir. Bunlar; düz ve bombeli alyans, klasik alyans, altın alyans, süperlight alyans, isimli alyans, lazer kesim alyans, beyaz altın alyans, iki renkli alyans, kırmızı – rose alyans, örgülü alyans, Osmanlı koleksiyonu alyans, üç renkli altın alyans, yeşil altın alyans şeklinde sıralanabilir. Bütün bunların yanı sıra özel yapım alyanslar da mevcuttur. Bu alyanslar genel olarak kişinin zevki ve isteklerine göre özel olarak tasarlanır ve fiyatı da tabi ki diğer alyans modellerine göre kişiye özel olmasından ve el yapımı olmasından kaynaklı olarak daha fazla olacaktır.

Sonuç olarak, alyanslar kişiye ve kişinin zevkine, maddi durumuna göre değişiklik gösterirken, alyansın evlilik için önemi sonsuzdur. Kişiler için maddi bir önemin haricinde evliliklerin teminatını oluşturan alyansların manevi değerleri her zaman maddi değerlerinin önüne geçmektedir. Bundan dolayı her evlilikte damat adayının gelin adayına alyans takması ve evliliklerini bir teminat çerçevesinde gerçekleştirmeleri sağlanmaktadır.