Nişan tepsisi

Nişan tepsisi

Nişan tepsileri veya söz tepsileri de denilen bu tepsiler de modaya uygun hale getirildi. Hazır satın alabilir veya evde hazırlayabilirsiniz. Nişan tepsisi içinde bir çift yüzük bulunur, bu yüzükler törende ortaya çıkar. Eski zamanlarda, evlerde sıradan paletler, sıradan makaslar ve paletlerin içine yerleştirilen dantel örtüler bu işi iyi yapıyordu ve sürekli gelişen dünya ile nişan paletleri de değişti. Nişan tepsileri artık ahşap, aynalı, metal ve daha hafif malzemelerden de yapılabilmektedir. Tepsilerin kenar dekorasyonları özel bir önem taşımaktadır.

nişan tepsisi

Nişan tepsisi modelleri

Nişan tepsilerinde bazı insanlar kurdeleleri sevdiği gibi bazılarının tercihi ise tülden yana oluyor. Çiçeklerle süslenenler romantik severleri cezbetse de güller hala her zamanki favori. İnci dizileri başrolde olup, sadeliği ve şıklığı aynı anda sağlamak isteyenlerin tercihi oluyor. Parlak renkli tüyler ise biz farklıyız diyenlerin tercihi, kenarları taş olanlar ise parlaklığı sevenlerin sesidir. Tepsinin şekli de özellikle önemlidir. Herhangi bir açı, yuvarlak, oval kalp şeklini seçebilirsiniz. Çapraz şekillerde olanları bile mevcut. Nişan tepsisine yerleştirilecek, çiftlerin baş harflerinin yer aldığı isim etiketleri çeşitli şekil ve dokularda sergilenir ve günün en çok beklenen, merak edilen yüzük kutusu nikah tepsisine yerleştirilir. Gerekirse gelin ve damat aksesuarlarıyla süslenmiş bardaklar tepsiye dahil edilebilir.

Nişan için hazırlıkların çoğu kız tarafından yapılır. Söz veya nişan için hazır olması gereken nişan tepsisini kendiniz dekore edebilir veya hazır bir tane seçebilirsiniz. Kendi elleriyle nişan tepsisi hazırlamak isteyen gelin adayları için biraz bilgi verelim: Nişan tepsinizi zevkinize göre ahşap, gümüş, bronz veya altın rengi tepsi olarak tercih edebilirsiniz. Güzel küçük, şık bir tepsi, iyi bir nişan tepsisi haline gelebilir.