Evlilik Teklifi Ne Zaman Yapılır?

Evlilik Teklifi Ne Zaman Yapılır?

Her insanın hayatında bir kez yaşanan ve ömür boyu unutulmayan nadir anları vardır. Evlilikte bunlardan bir tanesi. Yeni bir hayata atılan adım olarak evlilik, toplumuzda kapsamlı bir hazırlık gerektiriyor. Bu nedenle evlenmeyi düşünen kişiler, evlilik hazırlıklarından önce evlilik teklifi ne zaman ve nasıl yapılır sorusuna yanıt aramaya başlıyor. Aslında evlilik teklifi ne zaman yapılır sorusuna net bir cevap verilmez. Tamamen duygusal bir olaydır, sorunun cevabı kişilerin kendinde saklı. Kimileri uzun bir süre görüştüğü kişiye evlenme teklif etmeye çekinirken, kimileri henüz tanıdığı kişiye hemen evlenme teklif etmek ister. Evlilik teklifi için en uygun zaman, iki tarafın da kendini yeni bir hayata hazır hissettiği zamandır diyebiliriz.

düğün teklifi ne zaman yapılır

Evlilik teklifi, sadece basit bir iki kelimeden oluşan bir şey gibi düşünülemez. Tekliften sonra olumlu cevap alındığında, kapsamlı bir hazırlık süreci başlayacağından, evlenme teklifi işin kilit noktası diyebiliriz. Çoğu zaman evlenmek isteyen ancak teklif etmeye çekinenler de bu sebepten dolayı ikilem yaşar. Düğün faktörü, evlilik teklifini etkileyen en önemli olgudur. Davetiye baskısıyla başlayan sürecin düğün yemeği, davetliler, park ve trafik sorunu gibi aynı anda birçok işle devam etmesi, evlilik teklifine cesaret edilememesinin temel sebeplerinden diyebilir miyiz? Fakat artık günümüzde birçok şey gibi evlenmek de kolay. Bir süredir hayatımızda olan ve giderek yaygınlaşan e-düğün sistemi, evlilik teklifi üzerinde doğrudan etkili olmaktadır. Düğün işlerinin büyük ölçüde kolaylaşması ve maddi giderin azalması, evlilik teklifi ne zaman yapılır sorusuna hızlı yapılabilir cevabı vermeye itiyor artık bizi.

düğün teklifi ne zaman yapılır

Geleceğe dair planlar yapan, sevdiği kişinin teklifine ‘’evet’’ diyeceğini hissedenler, ‘’ben’’ yerine ‘’biz’’ diyenler ve beraber yaşama fikrine iyice alışanlar için, evlilik teklifinin zamanı gelmiş demektir. E-düğün sayesinde düğün işleri de evlenme teklifi kadar kolay olmaktadır. Siz evlilik teklifi yapın, gerisini e-düğün’e bırakın. Teknolojiye göre evlenme teklif etme yöntemlerinin değişmesi gibi, düğün yöntemleri de hayli değişti. Yeni nesil bir düğün yaparak mutluluğuna mutluk katmak isteyenler, e-düğün avantajlı hizmetlerine kesinlikle göz atmalı. E- düğün sistemi ile düğün planlaması, her şeyin bir tıkla yönetilebileceği derecede kolaylaşmıştır. Üstelik ihtiyaçlara göre kişiselleştirilebilmesi de ayrı bir avantaj sunuyor.

Evlenmeye Karar Vermeden Önce 15 Önemli Sorgu

1. Büyük planlar yapmadan önce birbirinize danışır mısınız?

2. İyi veya kötü haber aldığımızda paylaştığımız ilk kişi sevdiklerimizdir. Böyle bir haber aldığınızda paylaşılabilecek misiniz?

3. Vazgeçilmezimiz olan cep telefonunuzu bırakıp herhangi bir yere gidebilir misiniz?

4. Aileleriniz, birbirini seviyor ve anlaşabiliyor mu?

5. Aileniz, sizin yapmak istediğiniz aktivitelerden hoşlanıyor mu?

6. Aileniz, özel günlerinizde sevdiklerinizin yanınızda olmasını ister mi?

7. Arkadaş çevresi ile tanıştırıldınız mı?

8. Birlikte olduğunuz kişinin şimdiki veya önceki arkadaş çevresiyle ilgili bilginiz var mı?

9. Düşüncelerinizi duyup ortak bir karara varabiliyor musunuz?

10. Birbirinize uyum sağlayabiliyor musunuz?

11. Birlikte olduğunuz kişinin maddi durumunun nasıl olduğunun önemi nedir?

12. Birlikte olduğunuz kişi özgürlüğünüze ve isteklerinize karışmalı mı veya karışabilir mi?

13. Birlikte olduğunuz kişinin empati yapmasının sizde önemi nedir?

14. Birlikte olduğunuz kişi yeri geldiğinde hatalı olduğunu kabul ediyor ve aynısını tekrarlamamak için özen gösteriyor mu?

15. Partneriniz doğum günü gibi özel günlerinizi unutsa nasıl bir tepki verirdiniz, özel günler sizin için önemli mi?